Επόμενη και προτελευταία στάση στη μουσική μας περιπλάνηση στο Κτήμα Ρωξάνη, ο Ευρωπαϊκός Μεσαίωνας

Ξεναγοί μας η Patrizia Bovi και ο Peppe Frana με αυτοσχεδιαστική και δημιουργική διάθεση…

Σας περιμένουμε για ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία, την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 21.00! (είσοδος 10€)

Ρωξάνη & Δημήτρης

Δείτε αποσπάσματα απο τη συναυλία

 

PATRIZIA BOVI

Η Patrizia Bovi γεννήθηκε στην Ασίζη, σπούδασε φωνή στο κονσερβατόριο της Perougia με το Sergio Pezzetti. Η πρώιμη συλλογική δουλειά της περιλαμβάνει μεσαιωνική/ αναγεννησιακή μουσική με το Ensemble Alia Musica (Μιλάνο), ενώ κατά την ίδια περίοδο συμμετέχει σε διάφορα σεμινάρια σε πρώιμο φωνητικό στάδιο στην Ιταλία και στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα ερμήνευσε ιταλικό ρεπερτόριο του δεκάτου έκτου και δεκάτου εβδόμου αιώνα συμπεριλαμβανομένου του Monteverdi (Ballo delle Ingrate, Combattimento di Tancredi e Clorinda) αλλά και παρόμοιο ρεπερτόριο (La Dafne από τον Marco da Gagliano, Euridice από τον Jacopo Peri & La Morte di Orfeo fαπό τον Stefano Landi),

Foto : Patrizia Bovi

Και στα επόμενα χρόνια διεύρυνε την πραγματογνωμοσύνη της με το να συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό της μουσική από τον 13ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς, συμπεριλαμβανομένου των Antonio Florio, Pino de Vittorio, Franco Pavan, Marcel Peres, Crawford Young, Begona Olavide και Chiara Banchini. Το 2007 -2008 διηύθυνε και εκτέλεσε μουσική για τον χορογράφο Sidi Larbi Cherkaoui και το θέμα του ‘Myth’, το οποίο παρουσιάστηκε σε περισσότερα από 80 θέατρα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Το 2010-2011 εκτέλεσε και συνέθεσε μουσική για ένα μέρος από το έργο ‘Βαβέλ’ των χορογράφων Sidi Larbi Cherkaoui & Damien Jalet.

Το 1984 η Patrizia Bovi ίδρυσε το Ensemble Micrologus, με ευρεσιτέχνες της μεσαιωνικής ιταλικής μουσικής που οι εκτελέσεις τους συνεχίζουν να αποθεώνουν διεθνώς το κοινό.

Μαζί με το Micrologus ηχογράφησε αρκετά CD για το Quadrivium and Opus 111, συμπεριλαμβανομένου και του βραβευμένου “Landini and his Contemporaries” (Diapason d’or, 1996), “O Jhesu dolce” (Diapason d’or 1997), και “Napolitane” Opus 111 (Diapason d’or, 1999). Ϊδρυσε το θέμα Meduza το 2011 με εκτέλεση αγνώστων ρεπερτορίων, τα δύο πρώτα ήταν το “Lucrezia la figlia del papa”βασισμένο στη ζωή της Lucrezia Borgia και το “Justiniane ή l’aer veneziano” ενετικό ρεπερτόριο του 15ου αιώνα.

Επιπρόσθετα η Bovi διδάσκει μεσαιωνικό τραγούδι, εμπλουτισμένο με τη μακρόχρονη εμπειρία στην εκτέλεση της παραδοσιακής ιταλικής μουσικής, όπως στα Corsi di Musica Antica (Urbino), Fondation Royaumont (Paris) και University of Texas (Austin).

Διδάσκει στο Centro Studi europeo di musica medievale Adolfo Broegg στο Spello από το 2009.

Το 2008 βραβεύτηκε ως “Chevalier des Arts et des Lettres” από το υπουργείο πολιτισμού της Γαλλίας.

PEPPE FRANA

Ο Peppe Frana ήταν παθιασμένος από τη νεαρή του ηλικία με τη ροκ μουσική της Αμερικής και του κόσμου. Σύντομα έγινε ο ‘εφιάλτης’ των καλύτερων δασκάλων ηλεκτρικής κιθάρας στην περιοχή. Στα 20 του θαμπώθηκε από την τροπική μουσική εκτός Ευρώπης χάρις τη δουλειά του Ross Daly και ξεκίνησε να μαθαίνει τούρκικο ούτι και άλλα έγχορδα που παίζονται με πένα, κάνοντας συχνά ταξίδια στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Εκεί γνώρισε μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους δασκάλους όπως, τον Yurdal Tokcan, τον Omer Erdogdular, το Murat Aydemir, το Daud Khan Sadozai και τον ίδιο τον Ross Daly.

_DSC7969 (Copia) (Copia)

Μια συνάντηση με το Ensemble Micrologus ενέπνευσε το ενδιαφέρον του για την Ευρωπαϊκή μεσαιωνική μουσική και το λαούτο με πένα. Γρήγορα έγινε από τους πιο αναγνωρισμένους σολίστες και δασκάλους που ειδικεύονται στο ιταλικό trecento ρεπερτόριο.

Από το 2013 μελετά μεσαιωνικό λαούτο στο Schola Cantorum στη Βασιλεία της Ελβετίας κάτω από την επίβλεψη του Crawford Young, σημειώνοντας την πρώτη εμπειρία του στην ακαδημαϊκή μελέτη της μουσικής.

Έχει ένα επίτιμο πτυχίο φιλοσοφίας από το Istituto Universitario “L’Orientale” στη Νάπολη.

Συχνά εργάζεται με πολλούς μουσικούς και μουσικά προγράμματα στον κόσμο της πρώιμης ανατολικής και μη κλασικής μουσικής συμπεριλαμβανομένου των Ensemble Micrologus, Ensemble Calixtinus, Ensemble Exaquier (Marco Ferrari, Fabio tricomi, Peppe Frana, Fabio Accurso), Ensemble Trenca (Anna Danilevskaia, Atsushi Moriya, Pere Olive, Peppe Frana) Cantsilena, Vinicio Capossela, Radiodervish. Οι ακμάζουσες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν τα πιο περίβλεπτα μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας και του κόσμου.