ROXANI ESTATE

  A REFUGE FOR ART AND CULTURE

  ΤΟ ΚΤΗΜΑ

  ΤΟ ΚΤΗΜΑ

  kkαλωσήρθατε στο Κτήμα Ρωξάνη, κάπου ανάμεσα στα γραφικά χωριουδάκια των Αρμένων και των Καλυβών, στη μαγευτική και φιλόξενη φύση του ιστορικού Αποκόρωνα στα Χανιά της Κρήτης.
  Εδώ, στην έπαυλη της βυζαντινής οικογένειας των Σκορδυλών, εμπνεόμενοι από το καταπράσινο τοπίο και το απέραντο μπλε του ουρανού, αναδεικνύουμε την ανεπιτήδευτη απλότητα και την αυθεντικότητα της κρητικής γης και, μακριά από τεχνητές παρεμβάσεις, δημιουργούμε ένα χώρο συνάντησης, τέχνης και πολιτισμού για να γιορτάζουμε τη ζωή στην αγκαλιά της φύσης!
  Περιπλανηθείτε στο Κτήμα μας, αφεθείτε στη θέα των επιβλητικών Λευκών Ορέων, ακούστε το κελάρυσμα του νερού στο ρυάκι, νιώστε το άρωμα των δέντρων και των βοτάνων που ανθίζουν στη γη μας…

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  ΑΙΓΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

  Κτισμένη σε μια καταπράσινη τοποθεσία στα όρια των χωριών Αρμένοι και Καλύβες, η Έπαυλις των Σκορδιλών είναι φορτισμένη με μνήμες από πρόσωπα και παραστάσεις άλλων εποχών. Κάθε γωνιά της, κάθε αντικείμενο αποπνέει την ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Η ως τώρα ιστορική έρευνα προτάσσει την υπόθεση ότι θεμελιώθηκε από τη βυζαντινή οικογένεια των Σκορδιλών κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, ως το κύριο κτίσμα ενός συμπλέγματος κτιρίων. Η φθορά του χρόνου και τα επαναστατικά δρώμενα του 19ου αιώνα δεν έχουν αλλοιώσει την παραδοσιακή τεχνοτροπία, η οποία σήμερα αναδείχθηκε μέσα από παρεμβάσεις ανακαίνισης και αποκατάστασης του χώρου.

  Η ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

  Ο ιερός ναός της Γέννησης της Παναγίας, γνωστός και ως Παναγία η Σκορδυλιανή, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα ενός περικαλλούς οικοδομικού συγκροτήματος της ονομαστής βυζαντινής οικογένειας των Σκορδιλών. Βρέθηκε στο μέσον ανελέητων μαχών κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1878, καταστράφηκε και εν συνεχεία ανακαινίσθηκε εκ βάθρων στην πρότερη μορφή του στις αρχές του 20ου αιώνα. Εμφανίζει χαρακτηριστικά βενετσιάνικης τεχνοτροπίας και η εν εξελίξει ιστορική έρευνα ανάγει τη θεμελίωσή του κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας. Σήμερα, ο ιδιόκτητος ναός υπάγεται στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της ενορίας Καλυβών και εορτάζεται κάθε 8 Σεπτεμβρίου.

  ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

  Ένας καταπράσινος παράδεισος που αξίζει να ανακαλύψετε! Καμπυλωτοί, καλλίγραμμοι λόφοι στολίζουν τον ορίζοντα και τα Λευκά Όρη αγέρωχα, φορούν τα χρώματα των εποχών και συντροφεύουν το πέρασμα του χρόνου…Ο Αποκόρωνας με τις καθάριες πηγές και τις βυζαντινές εκκλησίες, έχει πολλά να διηγηθεί…Το παρόν κουβεντιάζει αδιάκοπα με το παρελθόν κι ο επισκέπτης χορταίνει γεύσεις, χρώματα και μυρωδιές!

  ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

  Καλαίσθητη, εξατομικευμένη διακόσμηση από επιλεγμένους συνεργάτες στον κήπο με τις γκάουρες, τις λαντάνες, τα γιασεμιά και τα δεντρολίβανα, κάτω από τις λεύκες, πλάι στο ρυάκι…Η πολυτέλεια της φύσης είναι απέριττη και ανυπέρβλητη!

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΟΝΕΙΡΩΝ

  eeνα ειδυλλιακό τοπίο με φόντο τις μεγαλοπρεπείς κορυφές των Λευκών Ορέων και τον έναστρο κρητικό ουρανό: ένα κατάφυτο μετόχι 54 στρεμμάτων με το ενετικό, εκ βάθρων ανακαινισμένο Εκκλησάκι της Γέννησης της Παναγίας, τις υπερήφανες λεύκες και το τρεχούμενο ρυάκι, περιτριγυρισμένο από αβοκάντο, λιόδεντρα, και μουριές.
  Στο Κτήμα Ρωξάνη, με πολύτιμο σύμμαχο και πιστό συνεργάτη τη φύση, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε την εκδήλωση που επιθυμείτε με υψηλή αισθητική και επαγγελματισμό, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις.

  Επιλέξτε την εμπειρία που θέλετε να ζήσετε

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Γιορτάστε το γάμο σας ή την επέτειό σας, τη βάφτιση των παιδιών σας και κάθε σημαντική προσωπική σας στιγμή στην καρδιά της φύσης!
  Αφεθείτε στα χρώματα του δειλινού και χορέψτε ανέμελα κάτω από τα αστέρια! Εκφράστε τα πιο βαθιά σας συναισθήματα και μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας την απλότητα της ευτυχίας!

  ΤΕΧΝΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

  Η φύση εμπνέει δημιουργικές ιδέες και είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να διοργανώσετε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, βραδιές ποίησης και φιλοσοφίας, θεματικές εκθέσεις, γαστρονομικές περιπλανήσεις, γευσιγνωσία οίνου και ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  Οργανώστε ξεχωριστές εταιρικές συναντήσεις, επαγγελματικά δείπνα και σεμινάρια στο ύπαιθρο!
  Επιτρέψτε στη φύση να σας εμπνεύσει, επικοινωνήστε με τους συνεργάτες σας, καλλιεργήστε την ομαδικότητα και σχεδιάστε τα μελλοντικά επαγγελματικά σας βήματα.

  ΕΥΕΞΙΑ

  Η φύση γιατρεύει το σώμα, τον νου και την ψυχή!
  Στο Κτήμα μας θα βρείτε το ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση εναλλακτικών και θεραπευτικών σεμιναρίων όπως yoga, tai chi και θεραπευτική φωτογραφία.

  ΠΑΡΟΧΕΣ

  ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

  Φιλικός και φιλόξενος χώρος εκδηλώσεων με παροχές για ΑΜΕΑ.
  Ειδικά διαμορφωμένος χώρος ξεκούρασης και φρεσκαρίσματος για μικρούς και μεγάλους!

  ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  Συνεργασία με πιστοποιημένα catering υψηλών προδιαγραφών και ομάδα επιλεγμένων επαγγελματιών διοργάνωσης εκδηλώσεων, DJ, φωτογράφων, μουσικών συγκροτημάτων και παιδαγωγών.

  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

  Εξατομικευμένη διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας.

  Περιοδος λειτουργιας

  Μάιος – Σεπτέμβριος

  ΧΩΡΟΣ ΣΤΑθΜΕΥΣΗΣ

  Ευρύχωρος και οργανωμένος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  Μετόχι Σκορδυλιανή, Αρμένοι Αποκορώνου,

  73003 Καλύβες,

  Χανιά, Κρήτη

  Ελλάδα

  ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  6944847190

   

  ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ