Δεύτερη στάση στην πολύχρωμη μουσική περιπλάνηση στο Κτήμα Ρωξάνη, το Αφγανιστάν

Ο γνωστός καλλιτέχνης Daud Khan Sadozai κρατά ζωντανή τη μουσική παράδοση της χώρας του και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε

και να την απολαύσουμε την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21.00. (είσοδος 10€)

Ρωξάνη & Δημήτρης

Δείτε αποσπάσματα απο τη συναυλία

DAUD KHAN SADOZAI

Ο Daud Khan Sadozai γεννήθηκε στην Καμπούλ του Αφγανιστάν το 1955. Σπούδασε ραμπάμπ, το πιο γνωστό παραδοσιακό όργανο του Αφγανιστάν με τον Ustad Mohammed Omar ο οποίος υπήρξε ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης αυτού του οργάνου του 20ου αιώνα. Ο Ustad Mohammed Omar του δίδαξε, εκτός από τη λαϊκή παράδοση του Αφγανιστάν, την κλασική παράδοση που αναπτύχθηκε στην Καμπούλ. Σε αυτήν την παράδοση φαίνονται πολλές επιρροές από την κλασική παράδοση της Βόρειας Ινδίας. Ο Daud Khan είναι ένας από τους πολύ λίγους σήμερα που κρατάνε ζωντανή αυτή την μουσική παράδοση.

Event_5335

Ο Daud Khan σπούδασε επίσης το όργανο σαρόντ της Βόρειας Ινδίας με το μεγάλο δάσκαλο Ustad Amjad Ali Khan. Οι πρόγονοι του Amjad Ali Khan ήταν που έφεραν το ραμπάμπ από το Αφγανιστάν στην Ινδία οπού μετεξελίχθηκε στο Σαρόντ όπως το βρίσκουμε σήμερα. Ο Daud Khan έχει λάβει μέρος σε πολλά από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο ως σολίστ και ως μέλος του Ensemble Radio Kabul. Διδάσκει στη σχολή του δασκάλου του Amjad Ali Khan στη Κολόνια της Γερμανίας, και συμμετέχει επίσης σε συναυλίες με τον διάσημο Ισπανό μουσικό Jordi Savall.